[...] - 400kcal karkowka 200gr smazona na oliwie/masle (15-20gr) - ok 600kcal paczka warzyw mrozonych (z wody lub smazone w tluszczu z miesa - ok 100kcal 4 duze sadzone jajka na 20gr masla - ok 500kcal 250gr pieczonego lososia - ok 500kcal salata z oliwa i przyprawami - ok 100kcal 250gr sera zoltego (np Gouda) z pomidorem i przyprawami - [...]
Cel: Zwiększenie masy mięśniowej i siły Aktualne dane: Dane znajdują w opisie na profilu Body fat na oko ok. 12-14% BMI 22.2 Zacznę od tego, że w okresie sierpień - styczeń miałem przerwę od treningów, lub ćwiczyłem raz na jakiś czas z różnych powodów. Teraz kiedy już się z nimi uporałem czas wziąć się za trening i odpowiednią dietę. Wcześniejszy [...]
Cel: Zwiększenie masy mięśniowej i siły Aktualne dane: Wiek: 21 lat Waga: 68 kg Wzrost 175 cm Klatka 95 cm Talia 73 cm Biceps 36 cm Udo 55 cm Łydka 37 cm Body fat na oko ok. 12-14% BMI 22.2 Zacznę od tego, że w okresie sierpień - styczeń miałem przerwę od treningów, lub ćwiczyłem raz na jakiś czas z różnych powodów. Teraz kiedy już się z nimi [...]
[...] czas ułożyć porządną diete na mase. Dodam ze mam szybką przemianę materii. To co ułożyłem jak narazie do oceny: 1.Pierwszy posiłek: 7.00 - płatki owsiane + 200 ml mleka - 3 jajka gotowane na miękko 2.Drugi posiłek: 10.00 (tu długo zastanawiałem sie obserwując na forach różne propozycje) - tuńczyk z puszki razem z ciemnym chlebem - twarog z [...]
[...] samo jakbym zjadl je na miekko ? nie traci sie na tym zadnych wartosci odzywczych jajek? np bialka ? wiadomo, ze dodaje sie tluszczu i tak dalej, co podbija kcal. Wiec czy jajka w postaci jajecznicy sa tak samo wartosciowe co jajka np na miekko ? Jesli tak, ja jestem ektomorfikiem, wiec taka jajecznica jesli nie traci wartosci, to z dodatkiem [...]
Artykuł z KIF-u nr6{89} czerwiec 2007 Awokado zawiera 600 mg potasu w 100g, sporo lecytyny, specjalny typ cukru sprzyjający regulacji wydzielania sie insuliny, duzo witaminy E i glutationu, a więc antyutleniaczy zwalczających wolne rodniki. Banany dużo potasu oraz uspokkajającego tryptofanu, pektyny dzialającej odtruwająco, skladniki skutecznie [...]
Witam wszystkim. Troszkę mam dosyć jajek na twardo i miękko i postanowiłem że zrobie sobie kogiel mogiel zmiksowałem dwa całe jajka żółtko+białko i odrobinę cukru. Czy takie kogiel jest tak samo odżywczy jaj dea jajka no ugotowane na miekko, czy może jajka utraciły w jakiś sposób swoją wartość odzywczą?
[...] zawału. Obecna w jaju cholina i witaminy z grupy B wzmacniają pamięć. Czy dalej chcecie wyrzucać żółtka czy nie - Wasz wybór. Ja od lat zjadam codziennie rano 4 całe jajka. Poziom cholesterolu ostatnio zbadany - w normie. Na śniadaniach z żółtkami zredukowałem się 20kg w 8 miesięcy, więc nieprawdą też jest, że żółtka tuczą. Największa [...]
[...] zmiksowanego ze szklanką soku wielowarzywnego, kromka chleba typu graham z plastrem białego sera i szczypiorkiem. Wariant II: 175 g jogurtu naturalnego, sałatka z jednego jajka gotowanego, połowy papryki, łyżki szczypiorku, pomidora, trzech rzodkiewek, doprawiona solą i pieprzem do smaku Wariant III: 100 g wędzonego łososia, sałatka z 2 [...]
[...] - o 12;30 serek wiejski lub owoc ewentualnie jogurt - od 14;30 do 17 trening, po piję białko - o 17;30 jem posiłek podobny to tego o 10:30 lub tuńczyka z puszki lub jajka gotowane na miękko. - o 19 piję białko W tygodniu gdy mam 2 zmianę: - o 9 rano jem kanapki z dżemem/miodem + 400ml kakao +białko - od 10:30 do 12:30 trning, po [...]
Dlaczego warto jeść jajka? Poniewaz zawierają one wiele substancji cennych dla zdrowia. Białko ma nieco witamin z grupy B i soli mineralnych. Najwiekszym jego bogactwem są aminokwasy, zwłaszcza bakteriobójcze lizozymy wykorzystywane przy produkcji szczepionek. Białko jaj organizm przyswaja aż w 94%, podczas gdy krowie w 80% a pochodzące z mięsa w [...]